Simcity buildit

Simcity buildit este jocul nostru favorit de pe tableta. Ca jucator ai rolul primarului propriului oras pe care trebuie sa-l dezvolti prin constructii noi, prin schimb comercial si tinand locatarii multumiti.

Jocul descrie o multime de elemente din organizarea orasului: cladiri de locuinte, parcuri, fabrici, statii de pompieri, de politie, spitale, statii de apa, centrale electrice, centre de colectare a gunoiului, portul, aeroportul etc.

Descrie deasemenea evolutia materialelor, incepand cu lemn, fier si seminte, mai apoi fabricile pot produce plastic, sticla, zahar  si multe alte materii prime.

Subcapacitarea unei utilitati se face simtita imediat in gradul de multumire al locuitorilor, locuitori care mai apoi parasesc orasul daca nemultumirea persista. In viata reala oamenii nu prea iau actiune ei continua sa se planga mult si bine :-)

Multumirea locuitorilor este in corelatie cu nivelul de taxe. Va dati seama ca asta impacteaza bugetul si dezvoltarea ulterioara a orasului.

Cui nu-i plac dioramele?!  Ei bine Simcity este o diorama virtuala.

Sigur, sunt fantezii, ca deciziile nu se iau asa usor intr-o administratie locala. Nu poti pur si simplu sa demolezi o strada intreaga de locuinte sau sa muti un parc industrial din cateva click-uri ca sa faci mai apoi zona verde. Dar e un program educativ, complex si amuzant atata timp cat se joaca cu masura, fara excese.

Din fankit:


Comentarii